Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Η εκπαιδευτική εκδρομή του "Μαυρογένειου" ΕΠΑ.Λ. στη Χίο

Τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στη Χίο πραγματοποίησαν 46 μαθητές και μαθήτριες και τέσσερις εκπαιδευτικοί του "Μαυρογένειου" ΕΠΑ.Λ Σάμου, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος "ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί", του προγράμματος αγωγής σταδιοδρομίας "μουσική παραγωγή ραδιοφώνου" καθώς και του μαθήματος project της Α’ και Β’ τάξης.

Η εκδρομή περιλάμβανε ξενάγηση στην πόλη της Χίου και επίσκεψη σε πολιτιστικούς και αρχαιολογικούς χώρους, όπως η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη "Κοραής", το Βυζαντινό Μουσείο κ.α.
Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν πολιτιστική δραστηριότητα που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Λαογραφικό Πολιτιστικό Όμιλο "Λέων Αλλάτιος" και στην οποία παρουσιάστηκαν χοροί από τη Χίο, ενώ στη συνέχεια η μαθητική ομάδα ελληνικών παραδοσιακών χορών του "Μαυρογένειου" παρουσίασε τους χορούς της Σάμου.


Την εκδρομή συνόδεψαν και συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου: Φαλκώνα Καραγιάννη, Γεωργία Φρατζέσκου, Ανθούσα Ζαμπριάνη και Ευθύμιος Ευαγγέλου.


Στιγμιότυπα της εκπαιδευτικής επίσκεψης θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου